Misteret e botes

MISTERET E BOTES

Revista ekonomike amerikane “Forbes”, ka hartuar listën e këtyre vendeve më misterioze.

KËSHTJELLA BRAN

Vendi që e fiton këtë klasifikim të pazakontë është kështjella Bran, në Brasov të Rumanisë. Legjenda tregon se në këtë vend ka jetuar Vladi i përgjakshëm, që nxiti Bram Stokerin në vitet 1800 të shkruante romanin “Dracula”. Vlad ishte një princ i tmerrshëm, që i vriste armiqtë dhe tradhtarët e dyshuar të tij me mënyra pak ortodokse. Vazhdoni leximin e Misteret e botes

Advertisements