50 KURIOZITETET ME TE RALLA NE BOTE

1. Femra që ka lindur më shumë fëmijë është një ukrainase. Ajo ka lindur 69 fëmijë, nga të cilët vetëm dy i kishin vdekur gjatë lindjes. 2. Fëmija më i rëndë në botë është lindur në vitin 1954 nga italiania Carmelina Fdele nga Aversa. Djali i saj peshonte ditën e lindjes 10,2 kg. 3. Bethoveni … Vazhdoni leximin e 50 KURIOZITETET ME TE RALLA NE BOTE

Në “Samsung” kanë krijuar llampën 36 vjet të qëndrueshme

Ndërrimi i llampave elektrike së shpejti do të mbetet çështje e së kaluarës, sepse “Samsung” ka prezantuar një llampë të re, të kursyeshme, e cila do të qëndrojë 36 vjet. Ekspertët e kësaj kompanie e kanë promovuar llampën LED e cila mund të jetë e qëndrueshme deri në 40 mijë orë, që është 40 herë … Vazhdoni leximin e Në “Samsung” kanë krijuar llampën 36 vjet të qëndrueshme

Udhetimi ne kohe! Do ngelet Sci-Fiction apo realitet?

Sa here njerezimi ka dyshuar mbi mundesine e shkencareve per te krijuar dicka qe koha e ka vertetuar te sukseseshme? Ne vite te panumerta, nga experienca jone njerzore kemi mesuar se c’do gje e imagjinuar nga njeriu nje dite mund te kthehet ne realitet. Nese shekuj me pare do shtrohej qeshtja e shkeljes se Henes … Vazhdoni leximin e Udhetimi ne kohe! Do ngelet Sci-Fiction apo realitet?

Konflikt i fortë midis oqeanologëve dhe US Navy për tingujt misterioz që vijnë nga thellësia e oqeanit

Një kabull i cili ndodhet 2,5 kilometra nën sipërfaqen e oqeanit, në Vancouver të Kanadasë, i lejon shkencëtarëve të Universitetit të Viktorias të studiojnë tingujt misterioz që burojnë nga thellësia e oqeanit. Projekti është titulluar “Poseidoni” dhe ka ngjallur reagime të forta në SHBA, duke arritur deri në nivelet më të larta të Forcave Detare … Vazhdoni leximin e Konflikt i fortë midis oqeanologëve dhe US Navy për tingujt misterioz që vijnë nga thellësia e oqeanit

Peshku trashanik “Siluris Glanis”

Shkencetaret kane arritur ne perfundim se perkunder kokes se madhe, eshte peshku me budalla ne Bote, sepse ne pranvere ku bene nxehte, ne breg te lumit rriten shelgjet dhe ne uje bien thuprat e ketij druri se bashku me gjethet, peshku trashanik me ngutesi i perbin duke menduar se bie ushqimi I tyre i preferuar. … Vazhdoni leximin e Peshku trashanik “Siluris Glanis”

Zbulimet e Leonardo da Vinçi

Italiani Leonardo da Vinçi (1452-1519) njihet si ndër zbuluesit më të mdhenjë. Ai zbuloj shumë makina dhe mjete të cilat nuk janë ndërtuar gjatë kohës kur ai ishte ende gjallë. - Ventillimin, - Busollën, - Aeroplanin, - Helikopterin, - Instrumente mekanike muzikore -Armën shumë tytëshe, - Skenën rrutulluese - Orën me zile, - Teshat zhytëse … Vazhdoni leximin e Zbulimet e Leonardo da Vinçi