Si gatuhet Musaka

Perberesit per 4 persona:

  • 2 patellaxhane te medhenj
  • 2 patate
  • 300 gr mish te grire
  • 2 qepe
  • 2 domate
  • 50 gr miell
  • 200 gr qumesht
  • 50 gr mocarela
  • kripe, piper, vaj ulliri

Pergatitja:

Pergatisim ne fillim kimen: Skuqim qepen e grire sa me holle, shtojme mishin e grire dhe vazhdojme skuqjen per rreth 10 min. Shtojme domatet e grira holle dhe e leme te shterroje deri kur te avullojne lengjet e gatimit. Shtojme kripen dhe piperin.

Nderkohe presim patellxhanet dhe patatet ne forme gjatesore. I skuqim per pak minuta. Pastaj fillojme shtrimin: Vendosim nje shtrese patate, pastaj nje shtrese patellxhana, pastaj nje shtrese kime. E perserisim edhe nje here kete veprim duke perfunduar me patellxhane.

Pergatisim kremin beshamel: Skuqim pak miellin me gjalp dhe ngadale duke e rrahur me tel vezesh shtojme qumeshtin. I hedhim kripen dhe e perziejme deri kur masa te jete homogjene.

E shtrojme siper gatimit te pergatitur dhe e sperkasim me mocarelen e grire. E fusim ne furre 180 grade per rreth gjysem ore.

Një mendim mbi “Si gatuhet Musaka

Lini një Përgjigje

Plotësoni më poshtë të dhënat tuaja ose klikoni mbi një nga ikonat për hyrje:

Stema e WordPress.com-it

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj WordPress.com. Dilni / Ndryshojeni )

Foto Twitter-i

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Twitter. Dilni / Ndryshojeni )

Foto Facebook-u

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Facebook. Dilni / Ndryshojeni )

Foto Google+

Po komentoni duke përdorur llogarinë tuaj Google+. Dilni / Ndryshojeni )

Po lidhet me %s